Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
 • DROP 8 - Debreceni Reumatológiai Oktatási Program (2020.03.19-21.)
  2019.10.22.
  Helyszín: Debrecen, Kölcsey Központ (Hunyadi út 1-3.)
  Időpont: 2020. március 19-21.

  Regisztráció:
  A továbbképzésre való jelentkezés elektronikus úton történik a rendezvény honlapjáról:
  http://congress-service.hu/rendezveny/drop2020

  Lehetőség van jelentkezésre a szervező iroda által küldött jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével is.

  A DROP8 az alábbi szakterületekre akkreditált, szabadon választott továbbképző rendezvény:
  reumatológia, fizioterápia, allergológia és klinikai immunológia, andrológia, audiológia, aneszteziológia és intenzív terápia, belgyógyászat, csecsemő- és gyermekgyógyászat, fog- és szájbetegségek, foniátria, fül-orr gégegyógyászat, fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás, háziorvostan, intenzív terápia, konzerváló fogászat, mozgásszervi rehabilitáció, oxyologia, parodontologia, radiológia, sürgősségi orvostan, szájsebészet, urológia valamint
  szakdolgozók.

  Az akkreditálás és a kreditpontok értékének meghatározása folyamatban van, a várható pontérték 50.

  A meghívó letölthető ide kattintva

  KÖSZÖNTŐ:

  Tisztelt Kolléganők és Kollégák,
  kedves Barátaim!


  Immáron 12 éve, hogy a bőrgyógyászokkal és szemészekkel megrendeztük az első DROP interdiszciplináris konferenciát. Ezzel egy Debrecenhez kötődő, de országos, igen sikeres konferenciasorozatot indítottunk el. Az első DROP-ot követte a második a gasztroenterológusokkal, hematológusokkal és onkológusokkal, 2010-ben a harmadik, mely a vascularis immunológiát és reumatológiát tekintette át, 2011-ben a DROP4, melynek a reumatológia és infekciók volt a témája, 2013-ban a DROP5, ahol anyagcsere, endokrin betegségek és pulmonologia volt a téma, 2016-ban a DROP6 a neurológia, pszichiátria és idegsebészet témakörben, végül 2018-ban a DROP7 az ortopédia,
  traumatológia, geriátria és sportorvoslás határterületeinek tárgyalásával.

  A továbbiakban is kétévente tervezzük az interdiszciplináris fórum megrendezését.
  Bőven van még téma a tarsolyunkban, de lassan a korábban tárgyalt témákat is újra elő kell majd venni. A DROP konferenciákon általában 45-50 előadás hangzott el, és a résztvevők száma mindig elérte a 300-500-at. Ezzel a DROP az egyik legnagyobb hazai konferenciasorozattá nőtte ki magát.
  Mindez elsősorban nem a szervezők érdeme, hanem az érdeklődő résztvevőké és az előadóké, akik mindig a maximális színvonalon adták át az újabb és újabb ismereteket a hallgatóságnak.

  Amellett, hogy nagyon szeretjük ezt a rendezvényt, az sem mellékes, hogy, amint azt a kedves Kollégák visszajelzései is megerősítették, továbbra is szükség van erre a 2007-ben úttörőnek számító vállalkozásra, amely a medicina egyéb területeit még közelebb hozza a reumatológusokhoz és egymáshoz. Ezért 2020. március 19-21. között a megszokott helyen, a debreceni Kölcsey Központban kerül megrendezésre a DROP8, melynek fő témái ezúttal, ABC sorrendben, a fogászat, fül-orr-gégészet, gyermekgyógyászat, intenzív terápia, rehabilitáció, ritka betegségek, sürgősségi orvoslás, szájsebészet és az urológia.
  Várhatóan kiváló összefoglaló előadások keretében szó lesz a periodontitis, temporomandibularis arthritis, fogászati, fül-orr-gégészeti és urológiai gócok, Sjögren szindróma, állkapocsnecrosis, szisztémás vasculitisek, otosclerosis, vesekövesség, paraneoplasiák, ritka arthritisek, gyermekgyógyászati kórképek, a rehabilitáció aktualitásai, ritka betegségek, sürgősségi és intenzív terápiát igénylő reumatológiai és immunológiai állapotok kérdéseiről és még sok minden másról…

  Az előző DROP-okhoz hasonlóan, az orvosi programmal karöltve, egy színvonalas szakdolgozói programot is összeállítunk, mely szintén a fenti témákban, de szakdolgozói szempontból, gyakorlati oldalról közelíti meg a kérdésköröket.

  A két estén pedig, a szakmai programtól megfáradva, színes társasági programokon pihenhetik ki magukat. A szakmai együttlét és az esti közös feltöltődés bőven alkalmat ad majd kapcsolatok ápolására, szakmapolitikai kérdések megvitatására, barátságok születésére.

  Ennek reményében szeretettel várunk minden érdeklődőt a DROP8-ra!

  Prof. Dr. Szekanecz Zoltán
  főszervező

Vissza