Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
 • MRE 2020. évi Vándorgyűlése - Absztraktbejelentés határideje lejárt.
  2020.06.16.

  Helyszín: Kölcsey Központ 4026 Debrecen, Hunyadi út 1-3.
  Időpont: 2020. szeptember 24-27.

   

  Első értesítő

   

  Regisztráció:

  A vándorgyűlésre való jelentkezés elektronikus úton történik a kongresszus honlapjáról: http://congress-service.hu/rendezveny/mre2020

  Lehetőség van jelentkezésre a szervező iroda által küldött jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével is.


  Absztrakt besorolásról visszaigazolást 2020. augusztus 24-ig megküldjük e-mailben.

   

  Fő témák:

  Sportmedicina

  Mozgásszervi képalkotó diagnosztika

  Célzott terápiák fejlesztése

  Gyulladásos és autoimmun reumatológiai kórképek

  Klasszikus reumatológiai betegségek

  Metabolikus csontbetegségek

  Szakmapolitikai kérdések

  Varia 

   

   

  Tisztelt Kolléganők és Kollégák!


  2020. szeptember 24-27 között ismét Debrecen lesz a házigazdája az MRE éves vándorgyűlésének. A kongresszus különlegessége, hogy a vezetőség mandátuma lejárt, így vezetőségválasztás lesz. A korábbi kongresszusok hagyományait megtartva igyekszünk Önök számára magas színvonalú, de néhány újdonsággal fűszerezett szakmai programot és tartalmas kikapcsolódást biztosítani. Továbbra is törekszünk arra, hogy mindenki igényét kielégítendő, a szakmai program kiegyensúlyozott legyen. A poszterek esetében továbbra is az e-poszter formátumot követjük, de a szerzők az előadóteremben, röviden szóban is bemutathatják munkáikat.

   

  Az előadások és poszterek mellett számos szponzorált szimpózium is lesz. Mint minden évben, idén is hálásak vagyunk a gyártóknak, partnereinknek, a támogatásért.

   

  A csütörtök délután szokás szerint az ünneplésé. Ekkor történik majd a Bozsóky emlékérem és a Petrou Petros ifj úsági díj átadása. Az MRE vezetősége úgy határozott, hogy új díjat alapít a betegellátásban, ellátás-szervezésben kiemelkedő munkát végző kollégák számára. Ezt a díszdomborművet is most adjuk majd át először. Ebben az évben újra tiszteletbeli tagokat avatunk: Perl András (Syracuse, USA), Walter Grassi (Pisa) és Ricard Cervera (Barcelona), akik szintén előadással is jelentkeznek majd. Emellett a „magyar gyökerekkel” sorozatban ötödikként Andreea Ioan-Facsinay (Leiden) mutatja be munkásságát és talán kevesek által ismert magyar hátterét. Ismét adunk majd díszoklevelet a hazai reumatológiáért sokat tett kollégáknak és átadásra kerül az idei de Chatel-díj is.

  A vándorgyűlésen néhány speciális témát vetünk fel. Kerekasztal-beszélgetést szervezünk a sportmedicina és a mozgásszervi képalkotás témakörében. Emellett megtárgyaljuk majd a célzott terápiával kapcsolatos speciális aspektusokat és az új fejlesztéseket is.

   

  Szokás szerint az orvos-kongresszusunkkal párhuzamosan zajlik majd a szakdolgozói egyesület (MRSZE) vándorgyűlése. Kongresszusunkon betegnapot is szervezünk.

   

  A szakmai program mellett a két estére igyekeztünk tartalmas kikapcsolódást is szervezni, mely egyelőre legyen meglepetés. Remélhetőleg az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és a szakmai program szüneteiben és utána lesz mód gyönyörködni a Kálvinista Róma és környéke szépségeiben.

   

  Az MRE elnöksége, vezetősége, valamint a technikai szervező Congress Service cég nevében minden kedves Kolléganőt és Kollégát szeretettel várunk Debrecenbe!

   

  Üdvözlettel:

   

  Prof. Dr. Szekanecz Zoltán az MRE és a kongresszus elnöke
  Prof. Dr. Kiss Emese

   

Vissza