Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

Ösztöndíjak, pályázati lehetőségek

 • A Magyar Reumatológusok Egyesülete Publikációs és Szakmai Út pályázata

  A Magyar Reumatológusok Egyesülete pályázati lehetőséget biztosít tanulmányutak és szakmai publikációk megjelenésének támogatására Magyarországon dolgozó MRE-tagok részére.

  A beérkezett pályázatok értékelése folyamatosan történik.

  Feltételek:
  1. legalább egyéves MRE-tagság;
  2. konferencia-részvétel esetén elsőszerzős elfogadott poszter- vagy előadás-összefoglaló.

  Pályázható:
  • tanulmányút (utazás, szállás),
  • konferencia-részvétel (utazás, szállás, regisztráció) – nemzetközi publikációk (publikációs
  költségek átvállalásával, elsőszerzős, elfogadott, impakt faktorral rendelkező, in extenso eredeti közlemények esetén),
  • szakmai tanfolyamon történő részvétel támogatása.

  Benyújtandó dokumentumok:
  • a kért támogatás rövid indoklása,
  • a pályázó tudományos önéletrajza,
  • a munkahelyi vezető nyilatkozata arról, hogy munkahelyi forrásból nem tudja megoldani a munkatársa költségeinek finanszírozását.

  A pályázati anyagokat PDF dokumentumként kérjük elküldeni a titkarsag.mre@gmail.com email címre.

  PhD-hallgatók és szakorvosjelöltek a pályázatok elbírálásánál előnyt élveznek.

  Értékelés, beszámolás:
  A beadási határidőt követően 3 héten belül a pályázat értékeléséről értesítést küldünk.
  Tanulmányútról, konferencia-részvételről, szakmai tanfolyamról rövid beszámolót kérhet a Tudományos Bizottság. • EULAR EMEUNET támogatási program Ukrajna számára - pályázati felhívás

  Az Európai Reumatológiai Társaságok Szövetsége (EULAR; https://eular.org/index.cfm) nagyon aggódik az ukrajnai helyzet miatt, és elítéli Oroszországnak az országgal szembeni elfogadhatatlan agresszióját. Mivel kórházakat támadnak, és az orvosi ellátáshoz való hozzáférés nehéz, az EULAR reagálni kíván erre a humanitárius válságra, és különösen azokat a reumatológiai és mozgásszervi betegségekben szenvedő ukrajnai embereket kívánja támogatni, akiknek sürgős kezelésre és segítségre van szükségük.

   

  Az EULAR az EMEUNET-tel (https://emeunet.eular.org/index.cfm) közösen támogatási programot dolgozott ki fiatal ukrajnai reumatológusok számára, amely lehetővé teszi számukra, hogy folytassák szakmai tevékenységüket, fenntartsák és továbbfejlesszék készségeiket, valamint a betegek széles körét, kiemelten a hazájukból elvtávozott ukrajnai reumatológiai betegeket is ellássák. Európa-szerte élő ukrajnai reumatológusok vagy rezidensek jelentkezhetnek erre a programra, amely az EULAR különböző partnerkórházainak vagy intézeteinek valamelyikében való foglalkoztatásukat támogatja. Az EULAR legfeljebb 20 ilyen állást finanszíroz, ami stabil jövedelmet biztosít Ukrajnából menekült orvosok számára. A program ezáltal biztosítja az elmenekült reumatológiai betegek orvosi ellátását is. Az EULAR 500.000 eurót biztosít erre a célra.

   

  Cím: Támogatási program menekült ukrajnai orvosok számára


   

  Ki pályázhat: Kórházak vagy egészségügyi intézmények (munkáltatók) azokban az országokban, ahol sok ukrajnai menekült van. A kórházaknak rendszeres munkát kell biztosítaniuk egy fiatal ukrajnai reumatológus szakorvos vagy rezidens számára. Ideális esetben az ukrán reumatológusokat olyan területen kell alkalmazni, ahol támogatni tudják az ukrajnai menekültek között élő reumatológiai betegek ellátását.

   

  Az alkalmazhatóság az illetékes nemzeti Egészségügyi Minisztérium, illetve az orvosi kamarák engedélyétől függ (pl. feltételes működési engedély). Ideális esetben az ukrajnai reumatológusok számára lehetővé kell tenni, hogy megkezdhessék és folytathassák orvosi szakképzésüket azzal a céllal, hogy a fogadó országban teljes mértékben elismert orvosok lehessenek.

   

  A támogatás csak munkaszerződés alapján és legfeljebb egyéves időtartamra kerül kifizetésre. Ha a munkaviszony korábban megszűnik, a támogatás kifizetése is leáll. A kórházaknak/intézményeknek igazolniuk kell a foglalkoztatást és idővel jelentést kell tenniük.

   

  Szükséges dokumentumok: Az ukrajnai reumatológus önéletrajza, aláírt munkaszerződés.

   

  Célcsoport: Ukrajnai reumatológusok, kiemelten a képzésben lévő rezidensek

   

  Összeg: legfeljebb 20 000 - 30 000 EUR/év foglalkoztatásonként

   

  Partnerkórházak: Az EULAR határozza meg

   

  Kérjük, hogy jelentkezését az eular@eular.org címre küldje el.

  A pályázati felhívás .pdf-ben letölthető ide katttintva

 • Új pályázati lehetőség fiatal reumatológusok számára
  2022. október 31.

  A „Tanulságos esetek a reumatológiai fájdalomcsillapításban” reumatológiai kazuisztika pályázat keretében a Bausch Health 2022. április 1. kezdőnappal pályázatot hirdet 40 évesnél nem idősebb, Magyarország területén működő egészségügyi intézményben vagy szolgáltatónál dolgozó reumatológus szakorvos vagy szakorvos jelölt számára reumatológiai fájdalomcsillapítás kazuisztika témában. A pályázónak MRE (Magyar Reumatológusok
  Egyesülete) tagnak kell lennie.


   


  A pályázatok beküldésének határideje: 2022. október 31-ig meghosszabbítva.  A díjazás továbbra is 500.000 Ft, melyet két nyertesnek ítél oda a bírálóbizottság, és amelyet 2023-ban EU területén megrendezésre kerülő tudományos kongresszuson való részvétel vagy saját szervezésű tanulmányút támogatására használhatnak fel a díjazottak.


  Pályázati kiírás


  Pályázati adatlap


  Adatkezelési hozzájárulás