Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei


Hírkategória: Általános
 • I. KARESZ (KArdio-REuma SZimpózium), 2023.02.17-18.)
  2023.01.13.

  A tanfolyam helyszíne: Radisson Blu Béke (1067 Budapest, Teréz krt. 43.)

   

  Akkreditáció:

  A tanfolyamot orvosok részére a Semmelweis Egyetem SE-TK/2023.I./00146 kódszámon 32 kreditpontra akkreditálta. Gyógyszerészek részére a Semmelweis Egyetem SE-GYTK/2023.I./00005 kódszámon 32 kreditpontra akkreditálta. Egészségügyi szakdolgozók számára 16 pont.

   

  Az első értesítő megtekinthető ide kattintva

  További részletes információk, online jelentkezés ide kattintva

   

  Tisztelt Kollégák!

   

  Az orvoslás során egyre gyakrabban találkozunk határterületekkel, melyek két vagy több orvosi diszciplínát összekapcsolnak. Egyébként is fontosnak tartjuk, hogy a szakorvosok ne „ragadjanak bent” saját specialitásuk korlátai között, időnként lépjenek ki komfort-zónájukból. A hazai és nemzetközi kongresszusokon, továbbképzéseken egyre nagyobb teret nyer a multidiszciplinaritás kérdése. Ezért merült fel, hogy alkalmanként áttekintsük a kardiológia és a reumatológia határterületi kérdéseit és útjára bocsássuk a KArdio-REumatológiai SZimpózium (KARESZ) rendezvényt. Ezért 2023. február 17-18-án Budapesten megrendezzük az első (és remélhetőleg nem utolsó) KARESZ továbbképzést. Az interdiszciplináris fórumra a kardiológusok, reumatológusok, belgyógyászok, családorvosok mellett minden érdeklődőt szeretettel invitálunk. 

   

  A döntően továbbképző jellegű rendezvény magas színvonala érdekében a tudományos előadásokra elsősorban a hazai egyetemek és nagyobb megyei kórházak vezető szakértőit kértük fel. Ami a várható témákat illeti, áttekintjük, többek között, a kardio-reumatológia lényegét, kórélettanát, klinikai gyakorlati szempontjait, diagnosztikáját, valamint a főbb határterületi kórképeket (pl. koronáriabetegség, szívelégtelenség, ritmuszavarok, nagy- és kisvérköri hipertónia, infektív kórképek). Külön időt szentelünk a sportkardiológiának, a farmakológiai kapcsolódási pontoknak és a sürgősségi, intenzív eseteknek. A programot számos szponzorált előadás teszi még színesebbé. Ezen utóbbiak összeállításakor is kiemelt cél volt a magas tudományos érték.  

   

  Minden érdeklődő kollégát szeretettel várunk a KARESZ-re! 

   

  Üdvözlettel:

   

  Dr. Szekanecz Zoltán egyetemi tanár, a Tudományos és Szervező Bizottság elnöke - Dr. Müller Gábor
  klinikai főorvos
  a Tudományos és Szervező Bizottság titkára

Vissza