Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei


Hírkategória: Összes hírkategória
 • Figyelem!

  A megtekinteni kívánt tartalom inaktív.

  Elnökségi hírlevél, 2012. december 20.
  2012.12.21.
  Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

  A Magyar Reumatológusok Egyesülete (MRE) elnökeként és főtitkáraként az egyik fő célunknak a tervezhetőséget és transzparenciát tartjuk. Ennek megfelelően időről időre levélben szeretnénk tájékoztatni az MRE tagságát a vezetőség tevékenységéről, konkrét eseményekről és tudnivalókról. Várjuk a tagság javaslatait az egyesület tevékenységére vonatkozóan.

  Az első levél apropóját az is jelenti, hogy 2012. december 6-án megtartottuk az új vezetőség első ülését.

  A következő, 2013. március 7-i vezetőségi ülésig a végrehajtás szervezeti háttereként az EULAR standing committeek mintájára szakmai munkacsoportokat hozunk létre (szervezeti, oktatási, tudományos, kongresszus-szervezési, gazdasági, kapcsolattartási, stb). Ezeket egy-egy elnökségi tag vezeti és reményeink szerint a vezetőség mindentagja legalább egy munkacsoportban aktív szerepet vállal.
  Ezen munkacsoportok létrehozását alapvetőnek tartjuk ahhoz, hogy a munkatervben felsorolt számos feladat elvégzésre kerüljön. 2013 tavaszán a legtöbb pontban előrehaladást szándékozunk elérni. A 2013 május végén tartandó kihelyezett vezetőségi ülésen szándékozunk az egyes területek helyzetét felmérni, hogy a 2013 szeptemberében az MRE kongresszuson tartandó közgyűlés már véleményezhesse a változásokat, tevékenységet.

  Az általános elvek mellett tájékoztatni szeretnénk a tagságot az alábbi konkrét tudnivalókról, eseményekről is:

  1. Az előző vezetőség nevében Poór Gyula professzor úr mint korábbi elnök részletes tájékoztatást adott a 2012. évi kongresszus elszámolásáról (bruttó 10 millió Ft-os maradványt könyvelhettünk el, amihez gratulálunk), valamint a Magyar Reumatológia lap helyzetéről.

  2. Több vezetőségi tag felvetette, hogy az EULAR-hoz hasonlóan bevezessük a „past-present-future president” elnöki választási rendszert. Ezt a kérdést a vezetőség a szavazás alapján egyelőre nem támogatja.

  3. Megszavaztuk a fent leírt munkacsoportok létrehozását.

  4. A vezetőség kiemelten kíván foglalkozni bizonyos célcsoportokkal. Miután (a tagság többségét kitevő) szakrendelői reumatológusok hálózata a jelen vezetőségben nem képviselteti magát, a vezetőség üléseire Major Annamária főorvosnőt meghívja. Emellett Füri Judit, mint a budapesti szekció vezetője is állandó meghívottja a vezetőség üléseinek. A továbbiakban a vezetőség kiemelten támogatandó célcsoportként kezeli a fiatalokat (főleg az Ifjúsági Szekción keresztül), a háziorvosokat, szakdolgozókat és a betegeket. Ezen csoportokkal való kapcsolat szorosabbra fűzése érdekében külön kapcsolattartási munkabizottság is alakult.

  5. Az MRA-val való kapcsolattartás elsődlegesen az MRE vezetőségében is helyet kapó Hodinka László MRA titkáron keresztül folyik. A vezetőségi ülésen konkrét tervek születtek az MRE és MRA közötti szakmai és gazdasági viszony rendezéséről.

  6. A korábbihoz hasonlóan 2-3 évente ismét írunk ki tudományos pályázatot a kutatócsoportok részére. Emellett, mivel számos, főleg kórházi kollégának kevesebb lehetősége van a kutatásba bekapcsolódni, több országos kutatási projektet tervezünk, mely részben a regiszterépítést, adatgyűjtést, másrészt pedig nagy országos kutatási projektek koordinálását jelenti. Ezzel a tagság egészét még közelebb hozhatjuk a tudományhoz.

  7. Az MRE következő vándorgyűlése 2013. szeptember 26-29. közt lesz Debrecenben. Ezen (a továbbképzésként való regisztráció és magasabb pont szerzése érdekében) az első másfél napban csak referátumokból álló, a reumatológia egészét átölelő, a legfrissebb aktualitásokat bemutató továbbképzést szervezünk REAKTOR (Reumatológiai Akadémia Továbbképző Rendezvény) címmel. Az azt követő két fél és egy teljes nap a hagyományos MRE kongresszus struktúráját (bejelentett előadások, poszterek, szponzorált szimpoziumok) követi majd (itt már referátumok nem lesznek).

  8. A tervezhetőség érdekében azt is megbeszéltük, hogy 2014-ben Pécs/Harkány, 2015-ben Gyula lesz a kongresszus helyszíne.

  Minden kedves tagtársunk javaslatait, aktív munkáját reméljük a jövőben is. A vezetőség nevében is békés, boldog új esztendőt kívánunk.

  Dr. Szekanecz Zoltán
  az MRE elnöke

  Dr. Nagy György
  az MRE főtitkára

Vissza