Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

A MRE legfrissebb hírei

 • Felhívás ReumaHelper applikacióval kapcsolatos kérdőív kitöltésére
  2021.05.11.

  Kedves Kollégák!

   

  Kérjük, aki tudja, töltse ki a ReumaHelper applikációval kapcsolatos egyperces kérdőívet!

   

  https://survey.alchemer.eu/s3/90325704/RheumaHelper-felmeres

   

  Köszönettel:

   

  Dr. Szekanecz

   

  bővebben >>

 • Újdonságok a reumatológia és a klinikai immunológia területén (2021.09.08-10.)
  2021.05.10.

  Kedves Kolléganő! Kedves Kolléga!

   

  Szeretettel meghívjuk a Szegedi Tudományegyetem Reumatológiai és Immunológiai Klinikája által szervezett ÚJDONSÁGOK A REUMATOLÓGIA ÉS A KLINIKAI IMMUNOLÓGIA TERÜLETÉN című, reumatológus szakorvosok számára kötelező szintentartó, allergológia és klinikai immunológia, belgyógyászat szakorvosok számára szabadon választható tanfolyamra.

   

  Időpont: 2021. szeptember 8-10.

  Helyszín: Szeged, Szemészeti Klinika tanterme – Korányi fasor 10-11.

   

  A rendezvényt szeretnénk személyes megjelenéssel

   

  bővebben >>

 • Jó válasz az mRNS vakcinákra párhuzamosan szedett bázisterápiás és biológiai szerek mellett
  2021.04.06.

  kedves Kolléganők és Kollégák

   

  Ez a cikk pár napja jelent meg. Arra utal hogy legalábbis az mRNS vakcina jól hat minden terápia mellett kivéve a rituximabot ahol csökkent a válasz. Vagyis azt irja, annak ellenére hogy korábban az influenza vakcina esetén a MTX mellett csökkent válasz volt, azaz egyesek javasolták az MTX rövid felfüggesztését, a SARS-CoV-2 mRNS vakcina mellett nincs ilyen, igy az összes csDMARD és a legtöbb biologikum és JAK gátló is szünet nélkül folytatható az oltás mellett.

   

  Antibody

   

  bővebben >>

 • Reumatológus állás Encsen
  2021.04.06.

  Munkakörülmények: Önkormányzati fenntartású járóbeteg szakellátó intézményünkbe, felszerelt reumatológiai és fizioterápiás szakrendelőbe keresünk Reumatológus és fizioterápiás szakorvost. Lehetőség van a szakrendelés közreműködői formában történő működtetésére vagy a feladat részmunkaidős, Eszjtv. szerinti munkaviszonyban történő ellátására is.

   

  Követelmények: Reumatológus szakorvosi szakképesítés, Fizioterápia szakorvosi szakképesítés, érvényes MOK tagság, felelősségbiztosítás, érvényes szakmai működési nyilvántartás

   

  Előnyök:

   

  bővebben >>

 • Az MRE Elnökségének állásfoglalása a SARS-COV-2 elleni védőoltásokról reumatológiai betegekben - Frissítve 2021.03.22-én
  2021.03.22.

  Kedves Betegeink, Kedves Kezelőorvosok!

   

  Az alábbi állásfoglalást a szegedi Reumatológiai és Immunológiai Klinika levele alapján készítettük, és mint hivatalos MRE állásfoglalást közöljük.

   

  Egyesületünk álláspontja szerint – követve a nemzetközi és hazai ajánlásokat – minden krónikus autoimmun–reumatológiai betegünknek javasoljuk a koronavírus elleni védőoltás beadását! A védőoltások mellékhatásainak súlyossága nincs arányban azzal a súlyos, akár életveszélyes betegséggel, amit a védőoltás elmaradása esetén a koronavírus okozhat egy autoimmun–reumatológiai betegnek.

   

  bővebben >>